Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Dankzij ons lidmaatschap bij Bouwend Nederland en Fundeon is er een groot netwerk tot onze beschikking.

VERBOUW

Dakkapel

Wilt u een extra ruimte in uw zolderkamer? Tap Bouw is gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u met onze expertise. 

Bij het plaatsen van een dakkapel pakken wij als Tap Bouw een aantal stappen op om een prachtig resultaat te verwezenlijken. Als eerste stap moet de constructie gemaakt worden. Er wordt dan een kleine opening gemaakt in de kap en een aantal dakpannen worden verwijderd. Er wordt een raveling gebruikt om eventuele gordingen die in de weg zitten op te vangen. In dit proces wordt de verankering van de dakkapel voorbereidt. Na het verstevigen van de constructie wordt het gat groter en op maat gemaakt. Dit doen wij met uiterste precisie, want de opening mag niet groter gemaakt worden dan nodig is. Dan is het tijd voor het plaatsen van de dakkapel.

Naast het feit dat het dakraam voor meer lichtinval zorgt, heeft het ook nog een esthetische functie. Het is bepalend voor het karakter en de sfeer van het huis, zowel voor binnen als voor buiten. Dakramen zijn beschikbaar en leverbaar in allerlei soorten en maten, zowel voor een plat dak als een schuin dak en dienen te voldoen aan de hoogste isolatie eisen.

In het geval van een handgemaakte dakkapel worden er balken stuk voor stuk geplaatst, maar in het geval van een Prefab kapel wordt hij in één keer op het dak geplaatst met een kraan. Na het plaatsen van de dakkapel worden de wangen en het dakje van de kapel geplaatst. Bij een Prefab dakkapel zijn deze al geplaatst. Hierna worden de kozijnen in de dakkapel geplaatst, wederom zitten deze vaak bij een prefab model al in de dakkapel. Glas en bijvoorbeeld rolluiken worden ook toegevoegd. Dan is het tijd om isolatie en tochtwering op een 100% waterdichte manier uit te voer en en daarnaast koudebruggen, een plaats waar warmteoverdracht plaats kan vinden, te voorkomen. Wilt u dit ook bij u thuis realiseren? Tap Bouw kijkt graag mee naar de mogelijkheden.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?