Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Dankzij ons lidmaatschap bij Bouwend Nederland en Volandis is er een groot netwerk tot onze beschikking.

VERBOUW

Metselen en Voegen

Er zijn meerdere redenen om een muur te voegen dan alleen het verbeteren van het uiterlijk van de muur. Zodra een muur is gevoegd heeft deze een hogere weerstand en is veel stabieler. Daarnaast blijven de stenen nooit vochtig voor langere tijd en word regenwater beter afgevoerd. Kies daarom voor de professionele diensten van Tap Bouw. Samen met u wordt er gekeken wat de beste behandeling is voor uw huidige- of toekomstige gebouw.

Tap Bouw is gespecialiseerd in verschillende soorten van voegen:

De knipvoeg wordt gebruikt voor gevels en monumentale panden. Het is een erg traditionele manier van voegen. De voeg is gesneden met een facet-rand en de voeg is minder zichtbaar dan bij andere voegsoorten.

De doorgestreken voeg, ofwel gladde of platvolle voeg zit gelijk aan het zichtvlak van de steen, is glad en is waterkerend wanneer het is aangebracht op een correcte manier en met de juiste verhoudingen. 

De glad verdiepte voeg is van aanzienlijke kwaliteit en heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als de doorgestreken voeg. Wat is dan het verschil? Bij een glad verdiepte voeg zit tot 5mm achter het zichtvlak van de steen waar de doorgestreken voeg gelijk is aan het zichtvlak van de stenen. 

De glad licht verdiepte voeg is hetzelfde als de glad verdiepte voeg, maar zoals de naam het zegt ligt deze voeg minder diep ten opzichte van het zichtvlak van de stenen, namelijk 1 tot 2mm. 

Het laatste type voeg dat wij als Tap Bouw voor u kunnen bewerkstelligen is de borstelvoeg. De borstelvoeg wordt ook kamwerk of platvol genoemd. Echter is er geen sprake van een voeg van lage kwaliteit. Met de juiste verhoudingen kan er nog een uitstekend resultaat behaald worden. Het oppervlak van de borstelvoeg is tamelijk ruw.


Bent u op zoek naar een partij in ‘t Gooi en omgeving die al uw metselwerk en voegen verzorgt? Neem dan gerust contact op met Tap Bouw voor een vrijblijvende offerte of voor het maken van een afspraak. Op deze manier kan één van onze metselaars u voorzien van onderhoud aan uw- of nieuwe voegen.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?