Metselen en voegen

Metselen en voegen

Bij metselen en voegen is het van belang dat er een goede balans is, tussen esthetiek en kwaliteit. Om hier een goed evenwicht in te vinden, is vakmanschap vereist.

Tijdens het metselen en voegen moet men o.a. ook rekening houden met het ontwerp van de spouwmuren.

(Spouwmuren zijn muren die uit 2 gedeeltes bestaan die evenwijdig aan elkaar zijn; een binnen- en een buitenmuur. Daartussen zit een ruimte die ‘de spouw’ genoemd wordt). Dit ontwerp, maar ook de manier van verwerking en de detaillering van het baksteenmetselwerk is van groot belang voor de duurzame werking van de muur en tevens van belang voor het minimaliseren van o.a. schimmel, vochtdoorslag, scheurvorming en vorstschade.

Metselen, voegen en metselverbanden

Er dient ook een keuze te worden gemaakt tussen diverse metselverbanden die elk een specifieke uitstraling hebben, maar ook bepalend zijn voor de hechtheid van het metselwerk. Het metselverband is de manier waarop de stenen geplaatst zijn in de gemetselde muur.

Bent u liefhebber van een historische bouwstijl, dan wordt er doorgaans voor een klassiek metselverband gekozen en prefereert u een moderne stijl, dan is het interessant om in het ontwerp vernieuwingen in de toepassingen van het metselwerk te verkennen.

Alle soorten metsel- en voegwerk zijn mogelijk bij Tap Bouw. Wilt u bijvoorbeeld bij het metselen en voegen, figuren in uw metselwerk laten plaatsen, dan is dat ook mogelijk.

Voor een voorbeeld van ons metsel- en voegwerk bij een project in Bussum kunt u hier terecht.

Schilderen en afwerken van gemetselde muren

Wilt u daarna uw muren laten schilderen en afwerken, dan heeft Tap Bouw daar ook zijn specialisten voor. Schilderen op baksteenmetselwerk vereist speciaal soort bakstenen en metselwerk. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende verfsystemen. Wilt u hier een uitgebreid advies over, neem dan contact met ons op via info@tapbouw.nl.

Bent u in de Gemeente Wijdemeren op zoek naar een goede metselaar, dan kunt u voor al het metselen en voegen terecht bij Tap Bouw.