Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

In 2019 – 2020 bouwden we een technisch gebouw voor het waterzuiveringsbedrijf in Weesp. In nauwe samenwerking met de gerenommeerde in betonwerk gespecialiseerde hoofdaannemer Pannekoek, werd het technische gebouw gerealiseerd om de zuiveringsinstallatie van Weesp onder te brengen. Het pand is voorzien van meerdere douche- en toiletruimtes en een kantine waar de werknemers goed gebruik van maken.

Neem contact op
Details

Soort project
Nieuwbouw

Plaatsnaam
Weesp

Bouwperiode
2019 – 2020

RWZI

Dit rioolwaterzuiveringsbedrijf (afgekort RWZI) heeft als doel om afvalwater te zuiveren, waaronder het afvalwater afkomstig van huishoudens, bedrijven en zelfs het hemelwater dat via het riool wordt afgevoerd. Met innovatieve technologieën en geavanceerde systemen speelt dit waterzuiveringsbedrijf een cruciale rol in het behoud en herstel van de waterkwaliteit.

Skeletbouw

Een innovatieve bouwmethode die zorgt voor een efficiënte en veelzijdige constructie. Bij skeletbouw wordt een robuust geraamte of skelet gebruikt om zowel de verticale als horizontale belastingen van een gebouw naar de fundering over te brengen. Dit terwijl gevels, muren en tussenwanden voornamelijk een ruimtescheidende functie hebben.

 

Staalskeletbouw is een voorbeeld van een soort skeletbouw, waarbij een stevig stalen skelet wordt gecombineerd met geïsoleerde stalen platen. Dit biedt tal van voordelen. Allereerst heeft staalframebouw hoge constructieve eigenschappen, waardoor het duurzame en stabiele constructies oplevert. Bovendien is staal maatvast en vrij van krimp en uitzetting als gevolg van vocht en/of schommelende temperaturen, wat zorgt voor een langdurig en betrouwbaar resultaat. Een ander belangrijk voordeel van staalskeletbouw is dat staal een materiaal is dat voor 100% recyclebaar is. Dit betekent dat er weinig afval is tijdens het bouwproces en dat het materiaal na zijn levensduur opnieuw kan worden gebruikt, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Daarnaast kan staal volledig op maat worden geleverd en/of in de fabriek worden vervaardigd, waardoor het bouwproces efficiënter wordt en kosten worden bespaard.

Kalkzandsteen

De binnenwanden van dit technische gebouw zijn voorzien van een kalkzandsteen fundering. Kalkzandstenen zijn veelzijdig en duurzaam. Ze worden gemaakt van kalk, water en zand, en zijn ideaal voor funderingen, dragende binnenwanden, ankerloze spouwmuren en binnenspouwbladen. Kalkzandsteen heeft een hoge constructieve waarde en is kostenefficiënt. Het is onbrandbaar, neemt beperkt vocht op en is geschikt voor schoon metselwerk.

 

Let op: kalkzandsteen is niet vorstbestendig en kan alleen binnenshuis worden gebruikt. Het wordt geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen en draagt bij aan duurzame constructies.

Gibo

Voor de tussenwanden van dit nieuwbouwproject is gebruikgemaakt van Gibo tussenwanden die scheidingswanden creëren in het pand. Gipsblokken, ook wel Gibo blokken genoemd, zijn blokken die gemaakt worden van gips en water. Ze worden in mallen gevormd en uitgehard. Als ze voldoende uitgehard zijn worden ze nog in een droogtunnel gedroogd. Met deze blokken kun je stevige, niet constructieve scheidingswanden realiseren.