Duurzamere woning met

regenwateropvangsysteem

Van februari tot en met mei 2022 hebben we een uitgebreide renovatie uitgevoerd aan een woning gelegen aan de Prins Frederik Hendriklaan in Naarden. Het voornaamste doel van dit project was om de woning te transformeren tot een duurzame en milieubewuste leefomgeving, waarbij verschillende aspecten van het huis werden aangepakt om het wooncomfort te verbeteren en het waterverbruik te verminderen.

De renovatie omvatte een ingrijpende verbouwing van de hal/entree, wc, keuken en woonkamer, evenals een uitbreiding van de begane grond en de badkamer op de eerste etage.

Op de begane grond werden de oude vloeren verwijderd en vervangen door schuimbeton met een Anhydrietvloer. Deze nieuwe vloerisolatie draagt bij aan een betere warmte-isolatie van de woning, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik. Het toilet werd gemoderniseerd met een inbouw spoelinrichting, een nieuw plafond en nieuwe tegels, waardoor het een frisse en eigentijdse uitstraling kreeg.

De keuken onderging een complete transformatie, waarbij de bestaande keuken volledig werd gesloopt. De wanden werden geïsoleerd en de multiplex boeidelen rondom de keuken werden vernieuwd. In de woonkamer werd het schoorsteenkanaal verwijderd en bouwkundig voorbereid voor een nieuwe houtkachel. Ook werd er een geïsoleerd gipsplaten plafond geplaatst en werden geïsoleerde voorzetwanden aangebracht tegen de muur die grenst aan de buren. Daarnaast werden de vensterbanken vernieuwd en werd er nieuw stucwerk aangebracht met Amsterdamse plafondplinten, wat een nette en moderne uitstraling gaf aan de ruimte.

Een bijzondere uitdaging tijdens het project was het hoge grondwaterpeil, waardoor eerst damwanden moesten worden geplaatst en het overtollige water moest worden weggepompt voordat het regenwateropvangsysteem kon worden geïnstalleerd. Dit systeem werd in de tuin geplaatst en zorgt ervoor dat regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten. Bovendien kan het filtersysteem van deze installatie worden gebruikt om de vaatwasser, wasmachine en zelfs de douche aan te sluiten, waardoor het waterverbruik van de woning aanzienlijk wordt verminderd.

Het resultaat van het project is een milieubewuste woning met een lager waterverbruik en een beter wooncomfort. Door de grondige renovatie en de implementatie van duurzame oplossingen heeft de woning niet alleen een modernere uitstraling gekregen, maar is deze ook klaar voor de toekomst, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van de bewoners en het milieu.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?