Kelder

Kelder

Voor het plaatsen van een kelder of het bouwen van een souterain is het van belang om te weten wat voor functie deze gaat krijgen. Wilt u deze als voorraadplek gebruiken voor voedsel en wijn, of wilt u de ruimte gebruiken voor diverse activiteiten zoals gamen, of poolen en de kelder om laten bouwen tot een spelruimte. De kelder of het souterain kan ook dienen als keuken/eet plek. In dit geval dient u er bij uw persoonlijke wensen op te letten dat de geschikte materialen gebruikt worden, zodat het niet gaat lekken in de kelder.

Luchtvochtigheid

Wilt u er een ruimte maken waarin geleefd, gewerkt en/of gekookt wordt, zorg dan dat u de juiste materialen gebruikt om de luchtvochtigheid te beperken om condensatie en schimmels te voorkomen. Betonnen en gemetselde opgaande muren mogen geen waterdamp afgeven. En in gebieden waar ontzettend veel waterdruk aanwezig is zal het ‘hemelwater’ en/of ‘zakwater’ ook voor problemen kunnen zorgen. De ruimte zal dan goed beschermd moeten worden tegen de hoge waterdruk die kan ontstaan. Tap Bouw heeft de specialisten in huis die ervoor zorgen dat de constructie vloeistofdicht is. Neem voor meer informatie hierover contact op met Tap Bouw.

Betonnen bak

Als u hier klikt, dan ziet u een filmpje van een betonnen bak die de basis vormt voor een kelder die we hebben geplaatst. Bent u voornemens om een kelder te laten bouwen en u zoekt een partij die een deskundig advies kan uitbrengen, neem dan contact op met Tap Bouw.