Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Dankzij ons lidmaatschap bij Bouwend Nederland en Volandis is er een groot netwerk tot onze beschikking.

VERBOUW

Kelder

Voor het plaatsen van een kelder of het bouwen van een souterrain is het van belang om te weten wat voor functie deze gaat krijgen. Wilt u deze als voorraad plek gebruiken voor voedsel en wijn, of wilt u de ruimte gebruiken voor diverse activiteiten zoals gamen, of poolen en de kelder om laten bouwen tot een speelruimte. De kelder of het souterrain kan ook dienen als keuken/eetplek. In dit geval dient u er bij uw persoonlijke wensen op te letten dat de geschikte materialen gebruikt worden, zodat het niet gaat lekken in de kelder.

Wilt u er een ruimte maken waarin geleefd, gewerkt en/of gekookt wordt, zorg dan dat u de juiste materialen gebruikt om de luchtvochtigheid te beperken om condensatie en schimmels te voorkomen. Betonnen en gemetselde opgaande muren mogen geen waterdamp afgeven. En in gebieden waar ontzettend veel waterdruk aanwezig is zal het ‘hemelwater’ en/of ‘zakwater’ ook voor problemen kunnen zorgen. De ruimte zal dan goed beschermd moeten worden tegen de hoge waterdruk die kan ontstaan. Tap Bouw heeft de specialisten in huis die ervoor zorgen dat de constructie vloeistofdicht is. 

Als Tap Bouw voeren wij een aantal vormen van het plaatsen van kelders uit. Als eerste kunnen wij een prefab kelder de grond in laten zakken. Bij het plaatsen van een Prefab kelder laten wij een volledig afgewerkte kelder met uiterste precisie de grond in zakken. Ook heeft Tap Bouw ervaring in het plaatsen van afzinkkelders. Bij een afzinkkelder wordt er een kelder de grond in getakeld zonder alle grond uit de bodem te verwijderen.

Voor de plaatsing van de grote afzinkkelder hebben wij de volgende procedure ondernomen. De afzinkkelder is een betonconstructie waarbij vier muren bovengronds aan elkaar gevestigd worden. Op deze manier ontstaat er een kuip zonder dak en vloer. Na het samenstellen van de kuip wordt de constructie in de grond getakeld tot de gewenste hoogte is bereikt. 

Daarna wordt de vloer gestort, en het dak van de kelder aangebracht. Het afzinken van de kelder brengt risico’s met zich mee, zoals het scheefzakken van de afzinkkelder. Door onze prefab-hoekelementen kunnen wij onze afzinkkelders laten zinken zonder dat de kelder klemt in de grond. Ook bij grote risico’s van bronbemaling (verzakkingen in de omgeving door grondontspanning) kan een afzinkkelder voordelig zijn. In die gevallen wordt de kelder “nat afgezonken” en op diepte wordt er onder water beton gestort. Nadat de vloer is uitgehard wordt de kelder leeggepompt en een afwerkvloer gestort. Bent u voornemens om een kelder te laten bouwen en u zoekt een partij die een deskundig advies kan uitbrengen, neem dan contact op met Tap Bouw.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?