Al 30 jaar een toonaangevende dienstverlener in nieuwbouw, verbouw en renovatie.

Schuimbeton

In de maanden april en mei van het jaar 2023 hebben wij een ambitieus renovatieproject uitgevoerd aan de Mecklenburglaan in Bussum. Het doel van dit project was om de woning te voorzien van betere isolatie, waardoor de stookkosten zouden dalen en het wooncomfort zou verbeteren. Verschillende aspecten van de begane grond zijn aangepakt, met als belangrijkste ingrepen het storten van een schuimbetonvloer en het vernieuwen van de kozijnen en het glas naar HR++.

De renovatie omvatte een grondige aanpak van de begane grond van de woning. Een van de eerste stappen was het verwijderen van de bestaande vloer. Vervolgens zijn er folie en piketten geplaatst om de ondergrond voor te bereiden op het storten van het schuimbeton. Dit schuimbeton is in twee lagen gestort, wat een bijzondere uitdaging met zich meebracht vanwege de diepere kruipruimte dan aanvankelijk verwacht. Normaal gesproken wordt schuimbeton in één laag gestort, maar vanwege de diepte van de kruipruimte moest dit proces worden aangepast.

Na het storten van het schuimbeton werd er een droogtijd in acht genomen, waarna er een Anhydrietlaag over werd gestort om de ondervloer gereed te maken voor de uiteindelijke vloerafwerking. Door deze aanpak kon een zeer hoge isolatiewaarde (RD waarde van 4,56) worden gerealiseerd, wat essentieel was voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van de woning en het verlagen van de stookkosten.

Naast de vloerrenovatie zijn er ook andere aanpassingen aan de woning doorgevoerd. Zo zijn de kozijnen en het glas vervangen door HR++ varianten, de deuren aangepast, het toilet verbouwd en is de haard verwijderd. Deze aanpassingen dragen allemaal bij aan het verbeteren van het wooncomfort en de energiezuinigheid van de woning.

Het resultaat van dit renovatieproject is een aanzienlijke verbetering van de woning aan de Mecklenburglaan. Met betere isolatie en een verbeterd wooncomfort zal de woning niet alleen energiezuiniger zijn, maar ook aangenamer om in te wonen voor de bewoners. Met onze expertise en vakmanschap die resulteren in hoogwaardige resultaten en tevreden klanten hebben we opnieuw bewezen een betrouwbare partner te zijn voor renovatieprojecten. 

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?