Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Ook onze onderaannemers, waarvan de meeste al jarenlang met ons samenwerken, maken deel uit van ons team. Hierdoor kunnen wij gezamenlijk net dat extra stapje zetten om de wensen van onze klanten naar tevredenheid uit te voeren.

NIEUWBOUW

BENG

Tegenwoordig moeten alle nieuwbouwprojecten, zowel woningbouw als utiliteitsbouw voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Door te werken volgens de BENG-indicatoren is het voor ons mogelijk om energieneutraal te bouwen. Maar hoe werkt dit precies?

BENG vloeit voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese richtlijn Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Energieneutrale gebouwen zijn een grote factor in verschillende beleid regimes aangezien gebouwen een hoge energiebijdrage hebben. Het is in Nederland sinds 1 januari 2021 verplicht om te bouwen volgens de BENG richtlijnen om op deze manier het energieverbruik en daarbij hun CO2-uitstoot tegen te gaan. Dit is het resultaat van de EPBD, een Europese richtlijn uit 2010 en daarnaast het Nederlandse energieakkoord uit 2013. Of een pand voldoet aan de BENG richtlijnen wordt berekend volgens de zogenoemde NTA 8800 berekening. Als gevolg hiervan bouwt Tap Bouw zijn projecten altijd volgens deze richtlijnen.

Door te werken volgens de BENG-indicatoren is het voor ons mogelijk om energieneutraal te bouwen. Onder de energiebehoefte van een gebouw verstaan we de hoeveelheid energie die nodig is om dit te verwarmen en te verkoelen. Om aan de BENG-indicatoren te voldoen bij het bouwen van een Bijna Energie Neutraal Gebouw, proberen we de energievraag voor het gebouw te beperken en gelijktijdig een zo goed mogelijk en comfortabel binnenklimaat te bewerkstelligen. Door bijvoorbeeld passieve bouw kan men dit realiseren. Denk hierbij aan luchtdicht bouwen en het slim omgaan met warmte en licht van de zon. Benieuwd wat Tap Bouw u kan bieden? Neem dan contact met ons op.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?