Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Dankzij ons lidmaatschap bij Bouwend Nederland is er een groot netwerk tot onze beschikking.

VERBOUW

Dakraam

Waarom uw verouderde dakraam vervangen zou moeten worden? Met het gebruik van HR++ glas zorgt een nieuw dakraam voor betere isolatie. Daarnaast zal eventuele tocht verminderd worden en is er geen sprake meer van lekkage of infiltratie. Stook minder in de winter, laat meer daglicht toe in uw ruimte en creëer akoestisch comfort. Kies daarom voor een nieuw dakraam dat Tap Bouw spoedig en vakkundig plaatst.

Tap Bouw heeft al meerdere dakramen gebouwd of gerenoveerd, met en zonder vergunning. Belangrijk om te weten is dat het plaatsen van dakramen vrijwel omgevingsvergunningsvrij is. Echter, in een aantal gevallen zal een vergunning verleend moeten worden. Een vergunning is bijvoorbeeld nodig wanneer men een dakraam wilt plaatsen in een monumentaal pand of in een beschermd stads- of dorpsgezicht.  Op het moment dat een dakraam of lichtstraat 60 cm boven het dak uitsteekt, of op een zijdak wordt geplaatst die grenst aan een openbare weg of gebied, dan dient men ook een omgevingsvergunning aan te vragen. Worden deze geplaatst in een voordakvlak en steekt de constructie buiten het dakvlak uit, dan is ook een vergunning nodig. 

Naast het feit dat het dakraam voor meer lichtinval zorgt, heeft het ook nog een esthetische functie. Het is bepalend voor het karakter en de sfeer van het huis, zowel voor binnen als voor buiten. Dakramen zijn beschikbaar en leverbaar in allerlei soorten en maten, zowel voor een plat dak als een schuin dak en dienen te voldoen aan de hoogste isolatie eisen.

Om aan deze eisen te voldoen wordt HR++ glas gebruikt. HR++ is een type dubbel glas dat dankzij een metaalcoating die reflecteert extra goed isoleert. Triple glas, bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas. Wanneer uw huis beschikt over dit type glas, biedt uw woning meer comfort. Zo heeft u bijvoorbeeld minder last van koudeval bij de ramen. 

Dakramen kunnen daarnaast ook uitgevoerd worden met zonwerende hoogrendementsbeglazing. De coating van het raam zorgt ervoor dat zonlicht geabsorbeerd of weerkaatst wordt. Het zonwerende glas filtert tot wel 60% van de warmte in vergelijking met een standaard glas. Het glas houdt gelukkig geen daglicht tegen, waardoor het binnenvallend zonlicht nog steeds aanwezig is. 

Ook toe aan een nieuw dakraam, zodat u de koude, natte winters en warme, droge zomers doorkomt op uw zolderkamer? Tap Bouw helpt u graag in ‘t Gooi en omgeving met het vervangen of plaatsen van een dakraam. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of voor het maken van een afspraak.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Bekijk onze projecten

Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?