Dakraam

Dakraam

Naast het feit dat het dakraam voor meer lichtinval zorgt, heeft het ook nog een esthetische functie. Het is bepalend voor het karakter en de sfeer van het huis, zowel voor binnen als voor buiten.

Dakramen zijn beschikbaar en leverbaar in allerlei soorten en maten, zowel voor een plat dak als een schuin dak en dienen te voldoen aan de hoogste isolatie eisen. Dakramen kunnen daarnaast ook uitgevoerd worden met zonwerende hoogrendement beglazing.

Vergunning dakramen

Belangrijk om te weten is dat het plaatsen van dakramen vrijwel omgevingsvergunningsvrij is. Echter, in een aantal gevallen zal een vergunning verleend moeten worden. Een vergunning is bijvoorbeeld nodig als men een dakraam wilt plaatsen in een monumentaal pand of in een beschermd stads- of dorpsgezicht.

Als een dakraam of lichtstraat 60 cm boven het dak uitsteekt, of op een zijdak wordt geplaatst die grenst aan een openbare weg of gebied, dan dient men ook een omgevingsvergunning aan te vragen. Worden deze geplaatst in een voordakvlak en steekt de constructie buiten het dakvlak uit, dan is ook een vergunning nodig.

Tap Bouw kan dit allemaal voor u regelen.

Dakraam plaatsen

In Bussum en ‘t Gooi heeft Tap Bouw een aantal projecten gehad waar dakramen en dakkapellen zijn geplaatst. Wilt u advies en meer informatie ontvangen over het plaatsen van een dakraam, neem dan contact op met Tap Bouw.