Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

Het project op de Alexanderlaan in Naarden is een prachtig nieuwbouwproject dat plaatsvond in 2017. Op deze locatie is een nieuwbouwhuis gebouwd naar wensen van de klant. Het bouwen van het nieuwbouwhuis waarbij alle details nauwkeurig gekopieerd zijn was het voornaamste doel van dit project. Daarnaast is er een afzinkkelder van grote omvang geplaatst onder de garage. Een uitdaging die wij met vertrouwen aan wilden gaan.

Neem contact op
Details

Soort project
Nieuwbouw

Plaatsnaam
Naarden

Bouwperiode
2017

De afzinkkelder

Tap Bouw heeft dit project vanaf de grond opgebouwd. Na een nauw samenwerkingsverband met een architectenbureau, is Tap Bouw begonnen met de bouw. Er is begonnen met de ruwbouw, namelijk het plaatsen van de funderingen, riolering en leidingen, dragende muren en het dak. Voor de plaatsing van de grote afzinkkelder hebben wij de volgende procedure ondernomen. De afzinkkelder is een betonconstructie waarbij vier muren bovengronds aan elkaar gevestigd worden. Op deze manier ontstaat er een kuip zonder dak en vloer. Na het samenstellen van de kuip wordt de constructie in de grond getakeld tot de gewenste hoogte is bereikt.

Daarna wordt de vloer gestort, en het dak van de kelder aangebracht. Het afzinken van de kelder brengt risico’s met zich mee, zoals het scheefzakken van de afzinkkelder. Door onze prefab-hoekelementen kunnen wij onze afzinkkelders laten zinken zonder dat de kelder klemt in de grond. Ook bij grote risico’s van bronbemaling (verzakkingen in de omgeving door grondontspanning) kan een afzinkkelder voordelig zijn. In die gevallen wordt de kelder “nat afgezonken” en op diepte wordt er onderwaterbeton gestort. Nadat de vloer is uitgehard wordt de kelder leeggepompt en een afwerkvloer gestort.

Lees meer

Meer wooncomfort

Dit proces werd opgevolgd door de afbouw. Hier wordt de woning klaargemaakt voor bewoning. In dit proces wordt er een dekvloer geplaatst zodat de vloerbedekking gelegd kan worden, de wanden en plafonds worden gestuct en afgewerkt, de binnenkozijnen en binnendeuren worden geplaatst, de trap wordt geplaatst, overige installaties en leidingen worden aangebracht en het schilderwerk en tegelwerk wordt verricht. Als laatst is dit project doorlopen met de klant en is bekeken of alles naar wens is opgeleverd. Wederom een geslaagd project dat is uitgevoerd door tapbouw, met een tevreden klant als resultaat.