LUCHTDICHT BOUWEN VOLGENS DE QV10-WAARDE

Wat houden luchtdicht bouwen en de qv10-waarde uit het Bouwbesluit in?

Luchtdicht bouwen volgens de qv10-waarde. Bij Tap Bouw kunt u ervan uitgaan dat we uw pand luchtdicht bouwen en werken met de qv10-waarde, zoals vastgesteld in het Bouwbesluit. Het doel van luchtdicht bouwen is om het aantal openingen in een gebouw zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier kunnen lucht, vocht of warmte het gebouw niet binnenkomen of juist verlaten.

Zo blijft het in de wintermaanden warm en in de zomermaanden koud in uw pand. Naast dat het energie bespaart, zorgt luchtdichtbouwen ook voor een hoger wooncomfort. Daarnaast worden vochtplekken voorkomen en zorgt het voor een goede geluidswering.

Kozijnen plaatsen

De luchtdoorlatendheid van een gebouw mag niet groter zijn dan de in het Bouwbesluit aangegeven waarde, ook wel de qv10-waarde genoemd. Deze waarde bepaalt de luchtdichtheidsklasse van het totaal van alle naden en kieren in een gebouw.

Door kierdicht te werken, zorgt Tap Bouw ervoor dat het aantal naden en kieren in een pand zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit resulteert in een betere luchtdichtheidsklasse.

Het luchtdicht bouwen aan de hand van de qv10-waarde is onderdeel van de BENG-indicatoren. Deze indicatoren geven aan hoe energiezuinig een gebouw is. Door luchtdicht te bouwen dragen we dus bij aan een energiezuinigere wereld.

Wij geloven in een persoonlijke aanpak bij elk bouwproject.

Tap Bouw is sinds 1994 een toonaangevende dienstverlener op het gebied van bouwadvies, onderhoud, verbouw en nieuwbouw. Wij werken met een team van vaste en tijdelijke krachten. Dankzij ons lidmaatschap bij Bouwend Nederland en Volandis brengen wij werkgevers en werknemers in de bouw in beweging om veiligheid, plezier en toekomstbestendig te werken.

Neem contact met ons op via onderstaand formulier    Alle velden met een * zijn verplicht.

    Ik ga akkoord met het Privacy statement en dat mijn gegevens worden verwerkt om informatie te versturen.

    Bekijk onze projecten

    Heeft u interesse in een van onze diensten, wilt u informatie of heeft u een vraag?