Huis

Huis

Wilt u een nieuw huis laten bouwen? Houdt dan rekening met een aantal zaken die van belang zijn bij het realiseren van zo’n project. Denk hierbij vooral aan uw woonwensen, het budget en het type woning.

Wilt u een woning op maat die volledig voldoet aan uw persoonlijke eisen, of wilt u een standaard ‘cataloguswoning’? U kunt ook voor de zogeheten ‘maatconfectiewoning’ kiezen. Dit is een woning volgens een eigen ontwerp, maar waar veel standaardonderdelen en –elementen in zijn verwerkt.

Hoe wilt u het huis opgeleverd krijgen? U kunt kiezen tussen ‘cascobouw’ of ‘sleutelkaar’. Het verschil is dat bij ‘cascobouw’ u de woning zelf afbouwt van binnen en bij ‘sleutelkaar’ is het huis gereed om bewoond te worden.

Ontwerp

Let er bij het ontwerp van een nieuwbouwhuis vooral op of het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan van de grond waarop u uw huis bouwt. Is dat het geval, dan wordt er geen bouwvergunning afgegeven, tenzij er een vrijstelling wordt verleend op het bestemmingsplan.

Daarnaast heeft de architect over het algemeen meer vrijheid bij het ontwerpen van huizen die op een traditionele manier worden gebouwd, dan bij prefab- of catalogusbouw. Nu is het zo dat bouwers van cataloguswoningen de laatste jaren ook zelf architecten inschakelen, waardoor de vrijheid wat ruimer wordt bij het ontwerp. Klik hier voor inlichtingen over bouwplannen en ontwerp van uw nieuw te bouwen huis.

Duurzaam bouwen

Besteedt bij een eigen ontwerp ook aandacht aan het milieu en duurzaam bouwen. Verzoek de architect hiermee rekening te houden, zowel bij het materiaal, als ook het ontwerp en de bouw zelf.

Wilt u meer informatie over ‘duurzaam bouwen’, neem dan contact op met de experts van Tap Bouw. Zij kunnen u hier uitgebreid over informeren.