Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

Tap Bouw heeft in 2017 een prachtige renovatie verricht aan de Regentesselaan in Bussum. Er is een woning uit de jaren 30 volledig gerenoveerd en voorzien van HR++ glas. De klant uit Den Haag verhuisde richting Het Gooi en vond daar vertrouwen in een samenwerking met Tap Bouw als bouwpartner. In samenspraak met de opdrachtgever is er een bouwteam gevormd waarmee we dit interessante project uitstekend hebben uitgevoerd.

Neem contact op
Details

Soort project
Renovatie

Plaatsnaam
Bussum

Bouwperiode
2017

Vernieuwen en renoveren

Het huis is voorzien van meerdere sanitaire voorzieningen, zoals een nieuwe badkamer en meerdere toiletten. Daarnaast is er schuimbeton, wat een hele hoge isolatie RD waarde heeft, gebruikt als nieuwe vloer in dit pand. Ook hebben we een nieuwe Cv-installatie en elektra geïnstalleerd waardoor de CO2 uitstoot van de woning een duurzame verbetering heeft doorgemaakt. Verder zijn de kozijnen vernieuwd en waar nodig gerenoveerd. Het pand was voorzien van glas in lood ramen, die wij hebben gerenoveerd en tussen isolatieglas laten plaatsen. Het glas in lood is nu goed beschermd tegen weersinvloeden en toch nog zichtbaar. Als laatst hebben we een prachtige dakkapel op de woning geplaatst en de zolderverdieping opnieuw opgebouwd.

Dakkapel plaatsen

Voor het plaatsen van de dakkapel zijn er een aantal stappen doorlopen. Allereerst is de constructie gemaakt. Er wordt dan een kleine opening gemaakt in de kap waarvoor een aantal dakpannen verwijderd worden. Vervolgens wordt het gat groter en op maat gemaakt. Dit doen wij met uiterste precisie, want de opening mag niet groter gemaakt worden dan nodig is. De derde stap is het plaatsen van de dakkapel. In het geval van een handgemaakte dakkapel worden er balken stuk voor stuk geplaatst, maar in het geval van een Prefab kapel wordt hij in één keer op het dak geplaatst met een kraan. Hierna worden de kozijnen in de dakkapel geplaatst. Als laatste is het tijd voor de 100% waterdichte afwerking van de buitenkant en de afwerking binnenshuis.

Het resultaat

Uiteindelijk is er een prachtig gerenoveerde woning opgeleverd. De woning is voorzien van een nieuwe dakkapel, die de stijl van een jaren 30 huis behoudt, met toch een vernieuwde look. De isolering van het huis is goed aangepakt, waardoor de woning sterk verminderd is in zijn CO2 uitstoot. Al met al een geweldig project met opnieuw een tevreden klant.