Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

Tap Bouw heeft in 2017 een nieuwbouw woning gebouwd aan de Burgemeester van Hasseltlaan in Naarden. In samenwerking met een klant die precies wist wat hij wilde is er een geweldig project gerealiseerd. Na het bewerkstelligen van een vergunning voor het bouwen van een vrijstaand huis is de klant gaan zoeken naar een partner om dit project mee aan te gaan. Vanuit een offertetraject heeft de klant gekozen voor een samenwerkingsverband met Tap Bouw.

Neem contact op
Details

Soort project
Nieuwbouw

Plaatsnaam
Naarden

Bouwperiode
2017

Kelder (prefab)

Vanuit de klant waren er een aantal doelstellingen die opgepakt moesten worden voor dit project. Het op te leveren huis zou een vrijstaand huis met kelder moeten worden, die bovendien energie neutraal is. Een lastige opgave, die wij als Tap Bouw zeker aan durven te gaan. Er zijn een aantal stappen ondernomen om deze opgave te realiseren. De woning is, in plaats van met gas, met elektriciteit gebouwd. Naast het feit dat elektriciteit goedkoper is dan gas, geeft het ook een lagere CO2-uitstoot.

Om dit project te realiseren hebben we samen met een ervaren ondernemer de kelder gebouwd. Hierbij is gebruikgemaakt van een betonnen prefab kelder. De eerste stap van het bouwen van de kelder was het grondwerk, hiervoor hebben we een gat voor de kelder uitgegraven en de ondergrond vlak gemaakt. De tweede stap in het plaatsen van de prefab kelder was het laten zakken van de kelderbak met een hijskraan in het uitgegraven gat.

Tijdens het bouwproces maakten we gebruik van de constructieberekeningen en de voorgeschreven materialen. Hierdoor verzekeren wij de klant van een stevige kelder die zowel duurzaam als ecologisch verantwoord is. 

Na het voltooien van de ruwbouw hebben we de kelder afgewerkt. Dit betrof het plaatsen van isolatie, het installeren van elektrische bedrading en verlichting. Na het leggen van de vloer is er een trap vanuit het huis geplaatst om toegang te krijgen tot de kelder. 

Luchtdicht huis

De luchtdichtheid van het huis is gebouwd op een hoog niveau. Om een woning luchtdicht te bouwen moet er een ononderbroken luchtdichte laag om de hele woning geplaatst worden. Na een meting is de luchtdichtheid op Qv10 gemeten, waar Qv17 normaal is. De Qv eenheid geeft het aantal liter lucht per seconde, per vierkante meter dat bij een drukverschil van 10 Pa door het gebouw stroomt. Deze luchtdichtheid moet over het hele gebouw berekend worden voor een correcte meting. Bij deze metingen wordt ook gelet op eventuele kieren en onjuiste aansluitingen tussen ramen en gevels die de luchtdichtheid verminderen.

Ook zijn er vele zonnepanelen geplaatst, om zo veel mogelijk energie zelf te produceren. Daarnaast is er een warmtepomp geplaatst, die zonder gasverbruik en met een lage Co2 uitstoot opereert. Als laatste is er een slimme airconditioning systeem geplaatst, die kan opereren op vooraf ingestelde tijdstippen en locaties in het huis.

Het resultaat

Dit project heeft een tevreden klant opgeleverd. Het is ons gelukt om een woning te bouwen die volledig zonder gas functioneert en zijn eigen energie oplevert waardoor de woning volledig energieneutraal is. Op deze manier kan Tap Bouw zijn steentje bijdragen aan het verduurzamen van onze wereld.