Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

Tap Bouw heeft een prachtige woning uit de jaren 30 aan de Corverlaan in Bussum gerenoveerd. Het pand is volledig teruggezet in de oude stijl van de woning, maar dan volledig geïsoleerd.

Neem contact op
Details

Soort project
Renovatie en onderhoud

Plaatsnaam
Bussum

Bouwperiode
2022

Schuimbetonnen vloer

Dit project wordt gerealiseerd door middel van het plaatsen van een schuimbetonnen vloer, wat een hele hoge isolatiewaarde (RD waarde) heeft. Dit soort vloeren worden geplaatst bij stankoverlast of als je wilt bezuinigen op je gasrekening. De houtenbalken in de kruipruimte worden verwijdert en voorzien van innovatief, isolerend zeil. Daarna wordt de hoofd vloerverwarming aangebracht met een energiezuinige pomp. De verwarming wordt vervolgens aangesloten op de al bestaande cv. De schuimbetonnen vloer wordt vanzelfsprekend gevuld met een anhydriet gietdekvloer. De vloer kan worden bedekt met een leefvloer van bijvoorbeeld hout, pvc of laminaat. Met deze vloer bespaar je tot wel 20% op je gasrekening en stopt de aanwezige, onaangename geur of schimmels.

Beng

Er zijn bij dit pand geen spouwmuren maar voorzetwanden aan de binnenkant van de woning gebouwd, wat een uitdaging gaat voortborduren. Het dak wordt geïsoleerd volgens de huidige bouwvoorschriften uit 2021, genaamd BENG. Dit staat voor Bijna Energieneutrale Gebouw eisen. Binnen dit conform wordt onder andere rekening gehouden met de energiebehoefte die een gebouw nodig heeft voor verwarming en koeling. Maar ook met het aandeel van hernieuwbare energie, zoals toepassingen in de zonneboiler en externe warmtelevering.

Triple glas (HR++)

Daarnaast wordt er HR++ glas (hoogrendementsglas) geplaatst voor de maximaal haalbare isolatiegraad. HR++ is een type dubbel glas dat dankzij een metaalcoating die reflecteert extra goed isoleert. Triple glas, bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas. Wanneer uw huis beschikt over dit type glas, biedt uw woning meer comfort. Zo heeft u minder last van koudeval bij de ramen. Daarnaast bespaart u in uw vaste laste, doordat de woning minder snel haar warmte verliest. Nog belangrijker is dat uw huis bijdraagt aan een beter milieu, doordat u minder co2 uitstoot en dus bespaart op het energieverbruik.

Resultaat

De jaren 30 woning is voorzien van een duurzame laag, door de vloeren, ramen en muren te renoveren. Het pand is in oude stijl opgeleverd en voorzien van een goede laag isolatie, door energieneutrale materialen te gebruiken. Ook met dit project helpt Tap Bouw bij het verduurzamen van het bouwproces.