Duurzaam renoveren bespaart je geld en is goed voor het milieu.

In 2017 heeft Tap Bouw een geweldig nieuwbouwproject uitgevoerd aan de Bosgouw in Almere. Een al bestaande tevreden klant waarvoor wij voorheen een succesvolle verbouwing hebben voltooid, heeft ons zien bouwen aan de Alexanderlaan en werd opnieuw enthousiast. Dit keer gaat het om een nieuwe, zelfbedachte woning op een vrije kavel. Een idee dat wij uiteraard samen met de klant wilden verwezenlijken.

Neem contact op
Details

Soort project
Nieuwbouw

Plaatsnaam
Almere

Bouwperiode
2017

Creatief budget

Voor dit project waren de kosten een uitdaging vanwege het krappe budget. Door het samenwerken met een architect hebben we een uiterst slimme manier van bouwen op kunnen zetten. Door het actieve meedenken van ons bouwteam met de architect is er creatief met het budget omgegaan en is het project voltooid naar wens van de klant.

Energetisch verduurzamen

We hebben verschillende bouwmaterialen voor de gevel gebruikt om kosten te besparen, en houten kozijnen rondom het huis gebruikt. Houten kozijnen zijn goed voor het milieu, hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvriendelijk en zijn isolerend en luchtdicht. Daarnaast is gekozen voor een metalen dakopbouw met een industriële uitstraling omdat het stevig, goedkoop en tevens duurzaam is. Ook is metalen dakbouw goed op het vlak van akoestische isolatie ten opzichte van traditionele dakopbouw.

De buitenmuur van de woning is gestuct, wat zorgt voor een moderne uitstraling die goed ademt en die met het oog op het budget goed uitkwam. Daarnaast is een groot voordeel van een gestucte buitenmuur dat de muur extra beschermd is. Door het gebruiken van cement als basis in het stuc mengsel, is het stucwerk waterdicht en is het beter bestendig tegen vocht en schimmels.

Het resultaat

Dit project heeft wederom een uiterst tevreden klant opgeleverd. Het is ons gelukt een unieke woning te bouwen op een kleine kavel die zeer goed geïsoleerd is terwijl de woning volledig naar wens van de klant is.